Ingrediënten:


– 200 g halloumi, in plakken gesneden
– 2-3 rijpe perziken, in partjes gesneden
– 100 g gemengde sla (bijv. rucola, spinazie, veldsla)
– 50 g gemengde noten (walnoten, amandelen, pecannoten), grof gehakt
– 1 avocado, in blokjes gesneden (optioneel)
– 1 eetlepel olijfolie (voor het grillen van de halloumi)
– Honing of balsamico glazuur (voor extra smaak, optioneel)
 
     Voor de dressing:
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1 theelepel honing
– Zout en peper naar smaak
 
    Bereidingswijze:
1.   Bereid de dressing  :
   – Meng de olijfolie, balsamico azijn, Dijon mosterd, honing, zout en peper in een kom. Klop goed tot alles goed gemengd is. Zet apart.
 
2.   Grill de halloumi  :
   – Verhit een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe.
   – Leg de plakken halloumi in de pan en grill ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
 
3.   Grill de perziken  :
   – In dezelfde pan, leg de perzikpartjes en grill ze kort aan beide kanten, ongeveer 1-2 minuten per kant, tot ze licht gekarameliseerd zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
 
4.   Assembleer de salade  :
   – Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over individuele borden.
   – Voeg de gegrilde halloumi, gegrilde perziken, avocado (indien gebruikt) en gehakte noten toe.
   – Besprenkel met de zelfgemaakte dressing.
 
5.   Optioneel  :
   – Voeg een beetje honing of balsamico glazuur toe voor een extra zoete en zure smaak.
 
6.   Serveer  :
   – Serveer de salade onmiddellijk, eventueel met vers brood aan de zijkant.
 
    Tips:
–   Variatie  : Vervang de perziken door andere seizoensvruchten zoals nectarines of vijgen.
–   Extra crunch  : Voeg croutons of geroosterde zaden (zoals pompoen- of zonnebloempitten) toe voor extra textuur.
–   Dressing  : Pas de zoetheid en zuurgraad van de dressing aan naar smaak door meer of minder honing en balsamico azijn toe te voegen.
 
Geniet van je heerlijke salade met halloumi, perzik en noten!